7 czerwca 2013

Przepis na... Muffiny marchewkowe


Oto przepis na przepyszne...




    Składniki:

  • 2 szklanki startej marchewki
  • 3/4 szklanki oleju
  • 3-4 jajka 








  • 1 szklanka mąki pszennej
  • 1/2 szk. mąki pełnoziarnistej 
  • 3/4 szk. cukru
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 3/4 łyżeczki soli
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • 1/2 łyżeczki imbiru
  • 1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej
  • 2 łyżeczki cukru wanilinowego 




 Sposób przygotowania:

 

Marchewki umyj i obierz. W misce roztrzep jajka i dodaj do nich olej a następnie 
startą marchewkę. Wymieszaj.
Do drugiej miski przesiej mąkę, dodaj wszystkie suche składniki i wymieszaj. 
Dodaj mokre składniki i znów wymieszaj.


Napełniaj papilotki do wysokości blachy. Piecz 20-25 min w 180 st. 
Udekoruj lukrem lub czekoladą i posypką.









Smacznego !

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz